Visió i valors

Quina és la meva filosofia?

 

  • Personalment parteixo de la visió que cadascú de nosaltres és diferent, això significa que cada persona ha de rebre i rebrà un servei individual i personalitzat, adequat a la seva mida i als seus objectius.
  • La confidencialitat és essencial en la pràctica de la psicologia.
  • No crec en una pràctica basada en l’ús d’etiquetes que et marquen de per vida, una persona pot estar passant per un procés depressiu degut a unes circumstàncies determinades, però no vol dir que sigui una persona depressiva.
  • El meu objectiu no és fer diners, alguns amb una sessió de consulta en tindran prou, d’altres potser necessitaran un seguiment més exhaustiu. Sempre és el client el que va marcant el camí que vol seguir. L’objectiu més important avui en dia és aconseguir reduir al màxim el nombre de sessions, la crisi es nota en tots els sectors, per tant entenc que fer sessions de psicologia no és un caprici, sinó una necessitat.

Cada client és únic i rebrà un tractament totalment individualitzat, fet a la seva mida. El meu objectiu no és fer diners, sinó ajudar-vos a superar el mal moment que esteu passant. Si podem millorar amb quatre sessions, per què fer-ho durar més?

  • Per aconseguir reduir el nombre de sessions, intento posar feina per casa i que, sempre que es pugui, se m’expliquin detalls importants via correu electrònic. D’aquesta manera aconseguim destinar les sessions a treballar.
  • Cada persona té la capacitat de solucionar els problemes però de vegades és difícil trobar les eines. De vegades els problemes semblen no tenir solució. De vegades la vida et posa tan a prova que un no sap veure el costat positiu. La meva tasca consisteix en ensenyar a utilitzar les eines per a sobreviure.
  • Les persones tenim un paper actiu en el procés psicoterapèutic.
  • No estic en contra de l’ús de fàrmacs. En alguns casos fins i tot recomano visitar al metge de capçalera i algunes  vegades la teràpia combinada (fàrmac + psicoteràpia) és la millor opció, ja que es poden acosenguir resultats més ràpidament. Sempre depenent de la gravetat de la simptomatologia, tenint en compte el nivell de malestar en el dia a dia.
  • Sóc conscient que molta gent pensa que anar al psicòleg és sinònim d’estar boig. Cada vegada més hi ha més consciència de la importància de la nostra professió en la societat, però és veritat que anar al psicòleg resulta una mica incòmode. Jo treballo de tu a tu, de persona a persona; perquè només amb humiltat, respecte i des del cor, es pot ajudar al que pateix.

Si creus que ens podríem entendre bé, no dubtis a posar-te en contacte amb mi.