Trastorn de l’Aspectre Autista | annapamplona psicologia

Trastorn de l’Aspectre Autista

annapamplona-psicologia-espectre-autista

El Trastorn de l’Aspectre Autista engloba un grup de desordres del neurodesenvolupament que presenten tres símptomes característics: trastorns qualitatius de la interacció social, trastorns qualitatius de la comunicació verbal i no verbal; patró restrictiu i esteriotipat de conductes i interessos. Però, com a pares, el que més us interessa és tenir unes pautes per detectar possibles senyals d’alarma en els vostres fills, per això he elaborat una llista amb algunes senyals que us haurien de cridar l’atenció:

– Sembla sord, no hi ha respostes quan el crideu.
– No comparteix el focus d’atenció amb la mirada.
– Li costa mirar als ulls.
– No mira als adults per comprendre situacions que li interessin.
– No mira el que fan els demés.
– No sol mirar als altres.
– Presenta joc repetitiu o rituals d’ordenar.
– Es resisteix a canvis de roba, alimentació, itineraris o situacions.
– S’altera molt en situacions inesperades o que no s’anticipin.
– Les novetats el molesten.
– Mira repetidament les mateixes pel.lícules.
– Té poc llenguatge o gairebé inexistent, si el té l’utilitza de forma ecolàlica (repetició) o poc funcional.
– Comparteix poques accions amb els altres.
– No assenyala amb el dit per compartir experiències.
– No assenyala per demanar.
– Ignora a les persones amb freqüència.
– Comprèn selectivament o no comprèn el significat de les percepcions.
– Demana coses, situacions o accions portant a l’adult de la mà.
– No acostuma a iniciar interaccions amb els altres.
– Per a comunicar-se amb ell, és necessari posar-se cara a cara i ser molt clar i directe.
– Tendeix a ignorar als iguals
– No juga amb altres nens.
– No realitza jocs de ficció, no representa amb objectes o sense ells situacions o accions.
– No dóna la impressió de complicitat interna amb els altres, malgrat demostri afecte.

Els bebès amb TEA no dormen, tenen insomni. Aquest insomni pot ser de dos tipus: insomni tranquil o insomni agitat. Amb el primer, els nens estan desperts la major part de la nit però ningú se n’adona perquè no fan soroll. Amb el segon, els nens arriben a ser irritants perquè ploren molt, en aquest cas, els pares se n’adonen.

Però, com en tot, l’espectre autista pot tenir moltes variacions. És a dir, no tots els afectats amb TEA són iguals, no tenen els mateixos símptomes ni el mateix quoficient intel.lectual; malgrat tots presenten problemes amb la comunicació, hi ha nens que són capaços d’estudiar i portar una vida normal. El més important és fer un diagnòstic correcte i precoç, així com també seguir les orientacions del professional. Avui en dia existeixen tractaments molt eficaços per millorar els dèficits de comunicació i llenguatge. Com més aviat arribi el diagnòstic, més probabilitats tindrem de fer una bona intervenció, actualment podem detectar un TEA entre els 12 i 18 mesos d’edat.

Si creus que el teu fill pot patir de TEA, posa’t en contacte amb un professional de confiança per explicar-li els teus dubtes.

 

 

 

Buscando drogas en línea de investigación? Por ejemplo Xylocaine provoca entumecimiento en un área de su cuerpo. Dado durante el parto. En segundo lugar trata problemas de ritmo cardiaco de emergencia. Hay remedios sólo para las mujeres. A continuación hay siete información personal que debe recordar acerca de "zitromax dosis". ¿Cómo puede obtener información personal correcta acerca de "zithromax dosis"? Otra cuestión que debemos es "Azitromicina efectos secundarios". Una investigación médica encontró que sólo el 14 por ciento de los pacientes que tomaron Wellbutrin le dijeron acerca de la disfunción sexualidad. También se conoce como impotencia como la incapacidad para alcanzar una erección adecuada para el coito. Una vez más Kamagra también se puede utilizar para resolver el problema otra queja según lo determinado por su médico.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *