Psicologia infantil

L’angoixa que sent un pare o una mare quan creu que el seu fill o filla pot tenir un problema psicològic és molt gran. Normalment hi ha moltes preguntes a fer, molts interrogants a resoldre. La meva filosofia és treballar des de la proximitat, des del primer moment que vosaltres confieu amb mi, podreu comptar amb mi sempre que ho necessiteu.

M’agrada primer parlar amb les famílies, escoltar les vostres preocupacions, respondre a les preguntes. Si veiem que podem treballar junts, que pot haver-hi una bona relació, després és moment de conèixer en persona al nen o nena en qüestió. Després d’unes sessions podem acordar un pla terapèutic, podem determinar el camí a seguir. Un camí comú per a la família i l’escola. Hi ha vegades que els pares només necessiteu explicar el problema i que el professional us digui si està dins la ‘normalitat’ o no, de vegades només dóno unes pautes a seguir i amb una mica de pràctica podreu veure resultats. Sempre mantindrem contacte via correu electrònic, així puc veure com progresseu.

No m’agrada posar etiquetes. Cada nen és diferent i la línia entre ‘normalitat’ i ‘anormalitat’ és tant fina que de vegades és imperceptible. Però encara que no m’agradi etiquetar, els psicòlegs necessitem posar nom a una sèrie de símptomes per poder seleccionar el tractament idoni per cada cas. Què tracto?

  • Trastorns de l’aprenentatge (dislèxia, discalcúlia, trastorn d’atenció amb o sense hiperactivitat, trastorn de l’aprenentatge no verbal)
  • Trastorns de conducta
  • Trastorns d’ansietat (pors, fòbies, ansietat generalitzada, crisis d’ansietat, ansietat per separació, ansietat escolar, trastorn obsessiu-compulsiu, trastorn per estrés post-traumàtic, hipocondria)
  • Trastorns del son
  • Trastorns de l’estat d’ànim (depressió, irritabilitat, tristesa…)
  • Problemes emocionals (treball emocional per separació dels pares, mort i dol, gelosia, adopció….)
  • Baixa autoestima
  • Trastorns alimentaris (ingesta compulsiva, anorèxia, pica…)

Moltes famílies tenen problemes per donar als seus fills l’atenció psicològica que necessiten, per això ofereixo paquets mensuals de sessions, amb preu tancat. Perquè ningú es quedi sense l’atenció que necessita i a un preu econòmic.

Si necessiteu informació, no dubteu a posar-vos en contacte amb mi, estaré encantada d’atendre-us! També podeu aprofitar per llegir la següent entrada al blog que parla de la teràpia amb infants.