TDAH | annapamplona psicologia

TDAH

annapamplona-psicologia-TDAH

El trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat és el diagnòstic psiquiàtric més comú en l’edat escolar. Afecta entre el 3 i el 7% dels nens i nenes escolaritzats. Pares, mestres i educadors haurien de tenir en compte els tres símptomes nuclears d’aquest trastorn, els quals són: el dèficit d’atenció, la hiperactivitat i la impulsivitat. La manifestació d’aquests símptomes nuclears varia al llarg del desenvolupament, afectant de manera diferent l’adaptació de l’individu a l’entorn segons la seva etapa del desenvolupament.

Com podem detectar el dèficit d’atenció?

  • En la infància: Trobem nens que es distreuen molt fàcilment, amb problemes de concentració, dificultat per seguir instruccions, sembla que no escolten. També poden començar a sorgir problemes d’obediència.
  • En l’adolescent: Desorganització, no són responsables amb les seves activitats diàries, no tenen constància en els estudis, tenen poca autonomia en relació a l’edat, semblen irresponsables davant les demandes.
  • En l'edat adulta: Problemes d'organització (tasques de casa i laborals), falta de planificació, poca constància, no acaben les tasques, projectes, etc.

Com podem detectar la hiperactivitat?

  • En l'infant: Presenten moviment excessiu, constant i inapropiat per la situació i la intensitat, tenen curiositat per tot el que els envolta, duen a terme conductes de risc, parlen molt, incapacitat per a realitzar activitats en silenci.
  • En l'adolescent: Aparentment disminueix la conducta hiperactiva, però es mantenen sentiments d'intranquil.litat interna, sensació interna de necessitar moviment, poden aparèixer conductes de risc (drogues, sexe,...).
  • En l'adult: Es manté la sensació d'inquietut interna, són molt actius, busquen noves sensacions, canvis de feina, d'amics...

Com podem detectar la impulsivitat?

  • En l'infant: Són nens 'sense por', fan un joc destructiu i/o agressiu, els costa esperar i demanen atenció constant, es precipita a respondre, no respecta el torn de conversa.
  • En l'adolescent: Apareixen conductes de risc (activitat sexual, consum de substàncies, conducció temerària), problemes en les relacions socials.
  • En l'adult: Es mantenen les dificultats en les relacions socials, dificultats d'autocontrol emocional, poca constància en les activitats que comencen, així com canvis de feina i/o parella freqüents.

La detecció precoç és molt important en aquests casos. Els professionals de la psicologia ens encarreguem de fer un diagnòstic i un pla de treball, per intentar potenciar els punts forts del client i millorar els punts dèbils. Són molt útils les tècniques de regulació emocional per treballar la impulsivitat, la regulació comportamental per controlar la hiperactivitat i les tècniques d'intervenció en l'aprenentatge per millorar el rendiment acadèmic causat pel dèficit d'atenció. També ensenyem als pares a entendre els seus fills, a aprendre a tractar-los i, sobretot, a entendre el trastorn.

Si sospites que el teu fill o filla té moltes coses en comú amb el que acabem d'explicar, no dubtis a posar-te en contacte amb un professional de confiança.

Buscando drogas en línea? Por ejemplo Xylocaine provoca entumecimiento en un área de su cuerpo. Dado durante el parto. En segundo lugar trata problemas de ritmo cardiaco de emergencia. Hay remedios sólo para las mujeres. A continuación hay siete información que debe recordar acerca de "zitromax dosis". ¿Cómo puede obtenerlo información personal correcta acerca de "zithromax dosis"? Otra cuestión que debemos es "Azitromicina efectos secundarios". Una investigación médica encontró que sólo el 14 por ciento de los pacientes que tomaron Wellbutrin le dijeron acerca de la disfunción sexualmente. También se conoce como impotencia como la incapacidad para alcanzar una erección adecuada para el coito. Una vez más Kamagra también yo se puede utilizar para resolver otra queja según lo determinado por su médico.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *