Depressió

annapamplona-psicologia-depressió

Moltes vegades m’he posat les mans al cap al sentir a la gent parlar de la més que coneguda ‘depressió’. La gent que no s’ha trobat mai amb un episodi depressiu a la seva vida o no ho ha viscut de manera molt propera en familiars i/o amics tendeix a fer servir la paraula depressió com a sinònim de ‘tristesa’ i atribueixen tots els símptomes a la voluntat de la persona. És a dir, és comú sentir: ‘la Sabina està deprimida i no hi posa de la seva part, perquè si fés això o allò es trobaria millor’. Quantes vegades he sentit dir que la gent deprimida ho està perquè vol, que molta gent passa per coses pitjors i no cau en depressió. Que només tenen depressió els dèbils. Quan sento dir això només puc respondre: ‘com es nota que tu no has viscut la depressió en primera persona’.
Tots els estudis demostren que la depressió serà la malaltia del s.XXI i ho diuen perquè un dels factors importants per desenvolupar una depressió és l’ambient. I tots sabem que avui en dia entre les 10 hores que es passen a la feina treballant, l’estrès, la pressió de la crisi econòmica, el pes de portar una casa, els fills, etc., tenim un ambient bastant poc favorable a la nostra salut mental. També hem de tenir en compte els factors biològics, és a dir, la genètica de cada persona; i també els psicològics, cada persona té un nivell de vulnerabilitat de patir aquesta malaltia.
Per tant, si només es tractés de ‘estar trist’ no hi intervindrien tants factors. Com diferenciem la depressió de la tristesa passatgera?  la depressió es basa amb la presència d’un d’aquests dos símptomes:
a.     Estat d’ànim depressiu (sentiment de tristesa i buidor) la major part del dia, gairebé cada dia.
b.     Disminució notable de l’interès o de la capacitat per al plaer en totes o gairebé totes les activitats, la major part del dia durant cada dia.
A més, també podem trobar:
c.      Pèrdua de pes sense fer règim o bé augment, lligat a una pèrdua o augment de la gana (cada dia).
d.     Insomni o augment de la son diari.
e.     Agitació o enlentiment psicomotriu diari.
f.      Fatiga i pèrdua d’energia diari.
g.     Sentiments d’inutilitat i culpa excessius o inapropiats diaris.
h.     Disminució de la capacitat per pensar o concentrar-se diària.
i.       Pensaments recurrents de mort (no només por a la mort), ideació suïcida.

Aquests símptomes han de tenir una durada mínima de dos setmanes per a fer-nos pensar que pot existir un trastorn de l’estat d’ànim.

Realment es passa molt malament amb una depressió, és una malaltia molt incapacitant i sap on atacar, coneix tots els teus punts febles. Gràcies als avenços mèdics avui en dia tenim tractaments farmacològics molt potents per combatre-la, els fàrmacs d’última generació com els Inhibidors Selectius de la Recaptació de Serotonina (ISRS) han ajudat i ajuden a molta gent a sortir del pou de la depressió. A més, si ho combinem amb la teràpia psicològica, els resultats són molt favorables.

TOTHOM pot acabar patint una depressió i hem de tenir informació per poder-ho detectar a temps, així com abans comenci la teràpia, abans notarem els resultats.

També m’agradaria comentar-vos que moltes vegades la depressió va lligada a un fet traumàtic (pel que dèiem de la influència de l’ambient); però hi ha vegades que no hi ha cap fet traumàtic que la desencadeni, simplement pels canvis bioquímics que es produeixen a nivell cerebral ens podem començar a sentir amb una tristesa absoluta sense cap motiu aparent.
Si creus que pots estar passant per un trastorn de l’estat d’ànim com la depressió, posa’t en contacte amb un professional de confiança perquè t’assessori.

 

 

 

Buscando drogas en línea recta? Por ejemplo Xylocaine provoca entumecimiento en un área de su cuerpo. Dado durante el parto. En segundo lugar trata problemas de ritmo cardiaco de emergencia. Hay remedios sólo para las mujeres. A continuación hay siete información personal que debe recordar acerca de “zitromax dosis“. ¿Cómo puede obtener información personal correcta acerca de “zithromax dosis“? Otra cuestión que debemos es “Azitromicina efectos secundarios“. Una investigación médica encontró que sólo el 14 por ciento de los pacientes que tomaron Wellbutrin le dijeron acerca de la disfunción sexual. También se conoce como impotencia como la incapacidad para alcanzar una erección adecuada para el coito. Una vez más Kamagra también se puede utilizar para resolver otra queja según lo determinado por su médico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *