La Ballerina d’Auschwitz.

Un llibre que recomano llegir… una dona que explica la seva història com a supervivent dels camps de concentració nazis. On explica els seus pensaments més obscurs, així com també els més optimistes. Una descripció detallada de com viu el TRAUMA, com l’amaga un cop aconsegueix escapar de tot l’infern i com aquest va sortint, mica en mica, al llarg de la seva vida (sense que ella vulgui, és clar). Com decideix refer la seva vida, una vegada recuperada la salut, i s’interessa pels estudis de psicologia. Casualitat? Cap dels que estudiem psicologia ho fem per casualitat. Ella també buscava respostes, buscava entendre, buscava la seva pròpia sanació… i ho aconsegueix gràcies a la relació que va tenint amb els seus pacients, que li fan de mirall. Curar-se a través dels pacients? Aprendre d’ells? Pot semblar incoherent, ho sé. Inclús ella, de vegades, es sent com una mena d’impostora.

Que important, com a psicòloga, arribar a aquest punt. Arribar a entendre que, pel fet de ser psicòloga, no vol dir tenir la vida solucionada, tampoc vol dir no patir, ni tenir una salut mental de ferro, ni ser una super-heroïna. Precisament, quan una accepta la seva pròpia vulnerabilitat és quan més ràpidament, i amb més profunditat, pot arribar als altres.

Cada vegada tinc més clar que no és casualitat que els pacients que venen a teràpia m’aportin tant… i estar obert a rebre-ho és un dels millors regals que ens podem fer.

annapamplona.com / contacte@annapamplona.com / 972931046 / c. sant sebastià, 95 2n 17430 Santa Coloma de Farners (Girona)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.