Dislèxia

annapamplona-psicologia-dislèxia

La Dislèxia o Trastorn Específic de la Lectura es caracteritza per una dificultat específica que afecta la capacitat de llegir d’una manera fluïda, en nens/es amb intel.ligència, motivació i escolarització normals.Per tal de que els pares i educadors pugueu estar alerta, a continuació us explico quins serien els signes d’alarma a tenir en compte durant l’educació infantil i principi d’educació primària:
– Lectura amb molts errors de substitució, rotació, omissió o inversions de lletres.
– Lectura amb pauses, rectificacions i repeticions.
– En aquesta etapa la comprensió es pot mantenir dins la normalitat.
– Escriptura amb errors ortogràfics naturals, unions, fragmentacions de paraules, inversions, substitucions, omissions i addicions de lletres i/o síl.labes.
– Escriptura amb errors de l’ortografia arbitrària (b/v, j/g, h…)
– Dificultat per memoritzar seqüències verbals (dies de la setmana, mesos de l’any…)

Hem de tenir en compte que els nens i nenes a aquestes edats estan tot just aprenent a llegir i a escriure, per tant, són normals els errors abans descrits, però haurem d’estar alerta si aquests són greus i semblen no millorar.

Com amb tots els trastorns d’aprenentatge, és molt important detectar-ho a temps, ja que els nens i nenes es passen moltes hores a l’escola i precisament el sistema educatiu actual valora molt l’habilitat lectora, la comprensió i l’escriptura. Quan abans detectem les necessitats educatives de l’alumne, abans podrem actuar i abans es podran veure resultats.

La intervenció en la lecto-escriptura té uns objectius clars:
1. Tenir en compte aspectes importants d’actitud davant les tasques de lectura i escriptura com la motivació i l’atenció.
2. Intervencions específiques sobre els processos lectores (consciència fonològica, ruta lèxica i velocitat lectora)
3. Intervencions específiques sobre els processos d’escriptura (ortografia natural i arbitrària, redacció d’oracions i redacció de textos)

Realment és un trastorn que afecta molt a l’autoestima de l’alumne, doncs es sent diferent de la resta de companys. És necessari que mestres, educadors, pares i psicòlegs treballem seguint la mateixa pauta, creant una mena de xarxa on l’alumne es pugui recolzar sempre. Des de la consulta treballem no només amb reeducacions, sinó que tenim molt en compte la intel.ligència emocional i la reforcem perquè pugui fer front a la frustració.
Si creus que el teu fill o filla pot tenir aquest problema, posa’t en contacte amb el teu professional de confiança.

Buscando drogas en línea recta? Por ejemplo Xylocaine provoca entumecimiento en un área de su cuerpo. Dado durante el parto. En segundo lugar trata problemas de ritmo cardiaco de emergencia. Hay remedios sólo para las mujeres. A continuación hay siete información personal que debe recordar acerca de “zitromax dosis“. ¿Cómo puede obtener información personal correcta acerca de “zithromax dosis“? Otra cuestión que debemos es “Azitromicina efectos secundarios“. Una investigación médica encontró que sólo el 14 por ciento de los pacientes que tomaron Wellbutrin le dijeron acerca de la disfunción sexualidad. También se conoce como impotencia como la incapacidad para alcanzar una erección adecuada para el coito. Una vez más Kamagra también se puede utilizar para resolver otra queja según lo determinado por su médico forense.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *