Confinament coronavirus (IV)

Avui, després de cinc setmanes, he pogut tornar a treballar a la Residència Mas Moner. En tenia moltes ganes, perquè sé que ho han passat molt malament durant aquest temps. El coronavirus s’hi va instal·lar ja al principi del confinament, aprofitant-se de la seva vulnerabilitat, atacant-los i deixant-los molt aixafats, aïllats en les seves habitacions, sense poder sortir ni poder rebre visites.
.
.

He sentit inseguretat, doncs sé del cert que he estat molt a prop amb el virus. També he sentit una gran alegria al veure’ls la cara quan em tornaven a veure després de tant de temps. M’he sentit útil. I he sentit que la meva professió m’agrada, m’encanta.
.
.

M’han explicat com s’han sentit, com es senten, què pensen, les seves pors, … admiració és el que sento cap a totes elles. Cap a elles i cap a les treballadores que han estat, dia a dia, hora a hora, minut a minut, vetllant pel seu benestar.
.
.

Ara més que mai els farà falta suport psicològic. Ara més que mai necessitaran algú que els acompanyi en aquests moments tan difícils. No oblidem que porten 5 setmanes sense poder abraçar a familiars i amics, que porten 5 setmanes d’incertesa total. No sabem quan s’acabarà tot això, però sí sabem que farem el possible perquè es sentin el millor possible amb les condicions que tenim.
.
.

Sóc Psicòloga General Sanitària i veig que porto la vena sanitària a la sang.
.
.

Aquest coronavirus m’està aportant moltes coses. M’ha enganxat enmig d’una mudança, hem hagut de prendre decisions importants a nivell laboral, ens estem adaptant a la nova situació retallant despeses, sabem que res tornarà a ser com abans. Resiliència? potser sí… 😊
.
.

No m’agraden les frases motivadores de psicologia barata. No m’agraden. No crec que si pensem en positiu marxaran tots els problemes. Siguem realistes: NO en tenim ni idea de si tot plegat anirà bé o no. Ni idea. Que vingui el que hagi de venir, aquí estem, per viure-ho.
.
.
#psicologia #residencias #masmoner #psicoterapia #adaptarse #coronavirus

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.