Cicle menstrual i coronavirus

No sé si us ha passat a vosaltres, dones, que durant aquest llarg confinament, heu passat dies molt bons, d’altres no tan bons i d’altres força dolents. No sé si us heu fixat en el dia del cicle menstrual en que us trobàveu. Jo normalment m’hi fixo, inclús monitoritzo els dies del cicle per veure com estic anímicament. Durant aquest temps a casa m’hi he fixat encara més i, en el meu cas, he notat molt més els dies de “baixón”.
.
En general, durant les primeres dues setmanes del cicle (fase fol·licular) estem de millor humor. Els nivells d’estrògen pugen i ens sentim més bé. Més guapes, més segures, més fortes, amb més energia. La natura és sàvia… doncs estem a punt d’alliberar un òvul i despleguem les nostres armes per tal de trobar una parella que ens el fecundi. En el confinament m’he notat més motivada per fer esport, per menjar bé, de millor humor, rient de tot i de tothom.
.
Però tot això canvia durant la segona meitat del cicle, la fase lútea, la progesterona comença a pujar i els estrògens ens diuen adéu, fins la pròxima. Noto com tot em comença a molestar més… que si la roba està mal posada, que si els nens ho deixen tot escampat, que ja no em veig tan bé, que quin avorriment el confinament, que tinc ganes de sortir, que tot em senta malament, que si necessito estar sola i no puc… Aquesta fase, en condicions normals (sense Covid-19) no té tant impacte si podem fer les coses que ens venen de gust, però quan un confinament t’ho impedeix, llavors tot s’aguditza més.
.
I encara empitjora més durant els dies previs a la menstruació, on ens pot venir la ploranera, explotar de ràbia, sentir-nos estranyes, apàtiques. Els nivells tan baixos d’estrògens fan que els nivells de serotonina caiguin en picat un parell de dies abans de la menstruació = drama del bueno. Si a més hi afegim que no ens alimentem bé, no ens relacionem i no fem esport = drama aún más bueno.
.
Escolteu-vos. El cos és tan savi…!!! I aquests moments de recollir-se, de mirar cap endins, d’aïllar-se just abans de la menstruació poden ser de gran valor. En podem treure conclusions tan bones…
👉 A partir de la setmana vinent sessions presencials també! #psicologia #psicoterapia #psicologa

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.