7 hàbits per a la gestió del temps i saber cuidar-se.

Avui el mestre Carles Ruiz-Feltrer m’ha fet arribar aquesta obra d’art que vull compartir amb tots vosaltres: els 7 hàbits per a la gestió del temps, els 7 magnífics. Es tracta d’una adaptació d’Andrés Martín de la feina de David WH Teague. Avui, que és dia de revetlla, que és moment de cremar tot allò dolent que ens persegueix i començar de nou,… és potser un bon moment perquè hi feu un cop d’ull i comenceu a canviar hàbits.

  1. Estableix els teus objectius, a on vols arribar: L’eficàcia no és qüestió del rellotge, sinó de la brúixola, visualitza els teus objectius si vols arribar-hi. Pensa en la teva feina, però també en les seves implicacions per a tu mateix, la teva família i amics, recorda que has de buscar armonia en la teva vida per ser efectiu i tenir èxit a llarg plaç.
  2. Pensa en la millor estratègia: Pensa que pot haver-hi diferents maneres d’aconseguir l’objectiu marcat, amb els seus pros i els seus contres. No et quedis amb la primera, intenta tenir vàries opcions i llavors tria la més adequada. Pensa en les implicacions, recursos, possibilitats i requeriments, pensa-hi de manera oberta.
  3. Comença per allò més important: Recorda que el 80% del resultat depèn del 20% dels factors. Evita el perfeccionisme o la incertesa, hauràs d’assumir riscos. Busca un ordre lògic a les accions que faciliti la tasca i identifica el “camí crític” del que dependrà el temps del procés. Anticipa allò important abans que es converteixi en urgent, ja que llavors produeix estrès i redueix efectivitat.
  4. Planifica, assigna a cada cosa el seu temps, delega: estableix les prioritats sobre la base del projecte, no pels teus gustos o preferències. Fixa’t en les teves emocions i mantén una “atenció conscient” cap a elles perquè no interfereixin en el resultat. Sigues flexible, però constant, no t’entretinguis massa en alguna cosa que no s’ho mereix i mantingues un marge ampli per a imprevistos. Delega el que puguis, definint clarament els teus objectius, assegura’t que estan entesos, dona recursos i fes un seguiment, motivant i guiant el procés. Recorda que delegar és com invertir. Acostuma’t a deixar un temps en la teva agenda per pensar de manera lliure i creativa.
  5. Fes un pla d’acció detallat, amb dates i segueix-lo: No es tracta de donar prioritat al que tens a l’agenda, sinó d’organitzar la teva agenda segons les teves prioritats. Evita reaccionar a aconteixements de forma impulsiva, intenta respondre. Les tasques urgents requereixen acció i ens fan sentir útils, però no sempre són prioritàries. Aprèn a dir NO de manera assertiva i evita que els altres alterin les teves prioritats (excepte el teu superior, és clar). No deixis per més tard allò que no t’agrada, recorda que l’estrès és generat per allò pendent.
  6. Concentra’t en una sola cosa i acaba-la: Només et pots ocupar d’una cosa cada vegada, la dispersió porta a l’estrès ja que requereix masses recursos del sistema nerviós. Acabar una tasca dona la sensació de progrés i és estimulant. Tingues l’ordinador arreglat, així com l’arxiu i la taula i tingues a mà només allò que necessites. Evita les interrupcions i evita interrompre als altres, planifica les reunions i entrevistes perquè siguin de profit per a totes les parts. Vés en compte amb mòbils i e-mails, ja que ens permeten reaccions molt ràpides, moltes vegades sense pensar lo suficient.
  7. Cuida’t i fes-te la vida més fàcil: Identifica els teus Lladres del temps i intenta controlar-los de manera positiva. Recorda que una cosa és activitat i l’altra és eficàcia, la primera sense la segona és una font d’estrès. Utilitza les eines que tinguis a mà, però no siguis víctima dela tecnologia. Si carregues en excés la teva jornada, el cansanci afectarà la qualitat de les teves idees, la comprensió i la presa de decisions. Recorda que has de tenir un temps per tu mateix, cuidant cos i ment, amb una alimentació sana, exercici físic i relacions afectives que siguin enriquidores. Tot això contribueix al teu benestar i això afecta a la qualitat de la teva feina i de les relacions.

L’ús que fem del temps és una de les majors fonts de satisfacció personal, aprofita’l per donar sentit a la teva vida. Mindfulness és una bona manera de canviar els hàbits i reduir l’estrès, per poder donar prioritat al que de veritat importa a la vida.

Què us ha semblat? interessant oi? Sembla obvi i fàcil de fer, però en realitat costa força de dur a la pràctica. Jo estic decidida a aplicar aquests hàbits a la meva vida, necessito generar algun canvi. És bo prendre consciència de com estàs i a on vols arribar, és important parar-se i veure QUÈ PASSA, COM PASSA I COM EM SENTO. Important prendre’s un respir… Avui és 23 de juny, dia de revetlla, dia de reflexions per mi… i la veritat és que estic molt contenta de com ha anat el curs 2016-2017, molta feina, molta gent ha passat pel/s despatx/os, moltes alegries i alguna que altra enrabiada… però en general estic molt i molt contenta per tot el que hem aconseguit. Ara ve un període més tranquil de feina, no només perquè molts de vosaltres marxeu de vacances/campaments/colònies, sinó perquè jo també treballaré a mig gas i m’agafaré festa el mes d’agost. Necessito innovar i amb l’Alba (la meva colega de professió) estem pensant projectes per tirar endavant, ja que la competència ens obliga a moure’ns! i sort que n’hi ha, de competència, sinó ens apalanquem! 😉

Espero que gaudiu molt de la revetlla de Sant Joan, per mi és una data especial, doncs fa justament dos anys que estàvem a Eivissa i en David petit va començar a fer acte de presència! Cremeu tota la merda i poseu-vos uns objectius seguint els 7 hàbits! Salut i molta feina! I molt d’amor!

 

annapamplona

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *