Ansietat

annapamplona-psicologia-ansietat

Qui no ha patit ansietat? Crec que tothom ha tingut aquesta horrorosa sensació en algun moment de la seva vida. En petites dosis ens ajuda a rendir de manera més eficaç: ens fa estar més actius, més alerta. Però quan aquesta ansietat és present en situacions on no hi hauria de ser, quan cada vegada és més freqüent, quan està interferint massa en la nostra vida quotidiana, llavors tenim un problema.

L’ansietat és una eina bàsica per la nostra supervivència, quan els nostres avantpassats es trobaven davant un animal que els anava a atacar, l’ansietat feia activar tot el cos: el ritme cardíac s’accelerava, entraven en calor, els músculs rebien més oxigen… el cos es preparava per ATACAR o per FUGIR.

El problema és que avui en dia no ens hem d’enfrontar a situacions de vida o mort com els nostres avantpassats (en la majoria dels casos), i aquesta ansietat es dispara en situacions on no ho hauria de fer: al carrer, dins el metro, al bosc, etc. Llavors interpretem petites senyals d’ansietat com a nocives, els símptomes d’ansietat encara s’accentuen més i podem acabar tenint un atac d’ansietat asseguts al sofà de casa.

De vegades la gent es sorprèn quan els dic que jo també he patit ansietat, que he viscut en primera persona estar ansiosa tot el dia; fins i tot he viscut en primera persona diversos atacs d’ansietat. Sí, sóc psicòloga, però abans que psicòloga sóc persona, i l’ansietat és molt i molt freqüent. Tot i saber-me la teoria, reconec que davant l’atac d’ansietat em vaig espantar molt: el cor m’anava molt ràpid, notava el batec al coll, sentia una mena d’adormiment a les mans i un dolor al pit, s’em feia un nus a l’estómac, tenia la sensació que cauria rodona a terra. No recordo massa què pensava, però sí que recordo que a partir del primer atac d’ansietat vaig viure angoixada molt temps esperant el següent; de fet, al estar tant atenta a les meves senyals corporals, de seguida interpretava qualsevol petita senyal com un nou atac i jo mateixa me l’acabava provocant, era com un peix que es menjava la cua.

Tot això es va acabar quan vaig aprendre a perdre la por a l’ansietat, quan vaig aprendre a enfrontar-me als símptomes que tant m’espantaven. Un cop vaig entendre i interioritzar el seu funcionament, vaig atacar-la per demostrar que jo era més forta que ella. Ara gràcies a la meva experiència, puc ajudar als clients amb problemes d’ansietat perquè sé exactament pel que estan passant. Junts trobem les tècniques per enfrontar-nos a l’ansietat i derrotar-la. Us puc assegurar que després es viu molt millor.

Si creus que estàs perdent la lluita contra l’ansietat, posa’t en contacte amb el teu professional de confiança.

Buscando drogas en línea? Por ejemplo Xylocaine provoca entumecimiento en un área de su cuerpo. Dado durante el parto. En segundo lugar trata problemas de ritmo cardiaco de emergencia. Hay remedios sólo para las mujeres. A continuación hay siete información adicional que debe recordar acerca de “zitromax dosis“. ¿Cómo puede obtenerlo información adicional correcta acerca de “zithromax dosis“? Otra cuestión que debemos es “Azitromicina efectos secundarios“. Una investigación médica encontró que sólo el 14 por ciento de los pacientes que tomaron Wellbutrin le dijeron acerca de la disfunción sexual. También se conoce como impotencia como la incapacidad para alcanzar una erección adecuada para el coito. Una vez más Kamagra también se puede utilizar para resolver otra queja según lo determinado por su médico.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *